12.Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop od 23. do 30. jula u Tuzli

U Tuzli se i ove godine održava ponovo Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.
12.Festival umjetnosti mladih koji je dvije godine pauzirao zbog pandemije korone , ove godine će se održati od 26. do 30. jula 2022.godine.
Organizator festivala je Grad Tuzla, suorganizatori su Turistička zajednica Grada Tuzle, JKP Pannonica Tuzla.U organizaciju su uključene i tuzlanske omladinske organizacije , Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene.Publika će imati priliku na ovogodišnjem Kaleidoskopu slušati bendove iz Tuzle, BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske , ali i prisustvovati muzičkim radionicama, street artu, kaleidoskop artu, izložbama, radionicama i mnogim drugim događajima.
Na Kaleidoskopu će nastupiti 17 bendova:Urban& 4, Edo Maajka, Letu štuke, Osvajači, Emir Hot, Zone isključenja, Zoster, Urban instikt, Gomora, Only Attiltude,Counts Cintsio, Relektant , Nula plus, Nije važno, E-play, Souf Alternatiive i Despotic Bullet.
Idejno rješenje vizuali ovogodišnjeg Kaleidoskopa uradio je tuzlanski umjetnik Irfan Brković.Kao i na prethodnim festivalima Kaleidoskopa ulaz u sve događaje je besplatan.
Duška REBIĆ