Tuzlanski advokat prije četiri godine autom ubio braću, sada pijan udario pješakinju

Tuzlanski advokat prije četiri godine autom ubio braću, sada pijan udario pješakinju

Senad Huremović (55), poznati tuzlanski advokat, vozač je Porschea koji je sinoć skrivio saobraćajnu nesreću u Tuzli kada je na cestu oborio dvadesetjednogodišnju pješakinju, a potom pobjegao, potvrđeno je za Faktor iz dobro obaviještenih izvora.

Huremović je ubrzo nakon nesreće pronađen i uhapšen, a odmah je podvrgnut i alkotestu kojim je utvrđeno da je imao 2,08 promila alkohola u krvi.

Ono što je zanimljivo jeste da je Huremović skrivio i fatalnu saobraćajnu nesreću u oktobru 2013. godine kada su poginula braća Jasmin i Nermin Zulić iz kalesijskog naselja Palavre.

Tada je bio za volanom Peugeota 308 kada se u mjestu Memići sudario sa automobilom u kojem su bili braća Zulić. Uslijed siline udara tijela dvojice mladića ispala su iz automobila Peugeot 206 u kojem su se nalazili. Nermin je na licu mjesta preminuo, dok je njegov brat bitku za životom izgubio u Domu zdravlja Kalesija, gdje je dovezen bez svijesti.

U ovoj nesreći je povrijeđen i sin Huremovića koji je tom prilikom bio sa njim u automobilu.

Uviđajem na mjestu nesreće tada je utvrđeno da je Huremović preticao na cesti te da ga je u tom trenutku Zulić pokušavao izbjeći. No, nije mu to pošlo za rukom. Došlo je do direktnog sudara, a u nesreći je učestvovao i kamion Iveco kojeg je advokat tada preticao. Vozač kamiona vidjevši da preticanje neće biti moguće bez udesa pokušao je izbjeći sudar tako što je kamionom sletio u kanal pored puta, ali nažalost, udes nije spriječio.

Sudski postupak protiv Huremovića za ovu saobraćajnu nesreću još uvijek je u toku.

Izvor: Faktor