Zvanično otvaranje turističke sezone Pannonike počinje danas

Za mnoge građane Tuzle i one koji su se zaželjeli kupanja u Panonskoj vodi  davno je počela sezona zbog sunčanih dana koji su ih privlačili da bar šetaju pored Panonike, a mnoge i da skoče u hladnu vodu i da uživaju u plivanju. Nisu mogli da na drugi način dočekaju 1.juni , kada počinje zvanično otvorenje turističke sezone, već su se i nakupali u njoj i ranije.Mnogima nije smetala ponekad kiša koja je znala da prokapa,plivalo se na sve strane u vodi koja liječi i mnoge bolesti, čak i koronu koju je slana voda gutala i mnoge izliječila u vrijeme infekcije.
Ljekovitost vode je već davno poznata, a medicinski stručnjaci su davno potvrdili njenu ljekovitost i ispravnost vode koja im je uvijek glavni uslov da se pripremi za sezonu i da dočekaju turiste sa svih strana svijeta. Pripreme za ovu sezonu su trajale dugo i sve je završeno i očekuje se dobra posjeta ove godine.
Prema riječima direktora JKP Pannonike , Maida Porobića, prošle godine smo imali posjetu oko 380 hiljada gostiju, što je dobra posjeta, a to očekujemo i ove godine. Sve zavisi od ljetnih dana da li ćemo imati  ljeto sa visokim temperaturama, ali se nadamo. Važno je da posjetiteljima pružimo usluge visokog kvaliteta, a i ove godine će Panonika zadržati i poboljšati visoke standarde ekološkog održanja , brige o sigurnosti gostiju, rekreaciju, zabave i ugostiteljskih usluga. Pored tri jezera sa kristalnom čistom vodom i sa salinitetom od 35 grama soli po jednom litru vode,  imamo i ostale sadržaje.Planirali smo mnogo zabave na našim objektima ugostiteljstva , pored slapova, kulturne sadržaje, imamo i geološku postavku, sojeničko naselje, veliki dječiji vrtić i drugo.Imamo 12 ugostiteljskih objekata koji će upotpuniti dobru zabavu sa večernjim koncertom što smo sve isplanirali za period ove godine, ističe direktor Panonike Porobić, te dodaje:-

Otvaranje zvanično počinje 1.juna , a svečano otvaranje počinje od 10 do 12 juna koje će biti obogaćeno raznim kulturnim i sportskim dešavanjima, sajmovima, koncertima poznatih bendova.
Svečano otvaranje sezone kreće u petak sa koncertom Crvena jabuka, u Ljetnoj bašti Vrtić, pa se nastavlja sa sajmom naših dobavljača koji će služiti svoje proizvode na štandovima i koji će počastiti I naše goste.Pored toga imati ćemo i sportske događaj, turnir odbojke u pjesku, a navečer koncert Helem nejse i druge bendove, a sajam se nastavlja 12 juna, naglašava direktor Panonike Porobić.
Kada neki pitaju kolika je cijena ulaznica, pa nešto je skuplja u odnosu na prošlu godinu.Zaposlili smo 100 osoba zbog turista da mogu biti bezbrižni na odmoru i da se zabave na poseban način ove godine uz bezbroj sadržaja, ističe direktor JKP Pannonica Tuzla, Maid Porobić.
Piše: Duška REBIĆ