Zolj primio najuspješniju bh. džudistkinju Larisu Cerić

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj primio je danas bosanskohercegovačku džudo reprezentativku Larisu Cerić koju je predvodio njen selektor Branislav Crnogorac, povodom osvajanja bronze na Evropskom klupskom prvenstvu u Bukureštu, kao i zbog rezultata koje je ostvarila u toku ove godine.

– Raduje me činjenica da sam kao pojačanje turskog Galatasaraya uspjela osvojiti medalju, te ovu bronzu dodala riznici medalja sa evropskih prvenstava. Trener Galatasaraya me izabrao da se borim u ključnom meču protiv italijanskog Fiamma Giallea. Svojom pobjedom sam doprinijela osvajanju bronzane medalje. Imali smo jako kvalitetan tim i na kraju smo došli do medalje – rekla je Cerić.

Najavila je da već sutra putuje na Masters u Kinu, koji je ujedno i zadnji ovogodišnji turnir.

Cerić je u ovoj godini osvojiola bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, srebro na Europskom prvenstvu u Tel Avivu, zlato na Grand slamu u Ekaterinburgu te srebro na Grand Prixu u Antaliji, saopćeno je iz Press službe KS.

Ovom prilikom, zahvalila je Vladi Kantona Sarajevo na dosadašnjoj podršci u njenim naporima da ostvari ovakve rezultate koji je dodatno motivišu da nastavi raditi i težiti ka novim uspjesima.

Premijer Zolj je čestitao bh. reprezentativki na vrhunskim rezultatima ostvarenim na međunarodnom planu te istakao da je za njega svaka medalja koju osvoje naši sportisti zlatna, s obzirom na uvjete u kojima treniraju.

– Nama je u interesu da nas u svijetu priznaju kao sposobne ljude koji postižu najbolje rezultate, te da na taj način promijenimo svijest o nama i našoj domovini, jer mi zaista imamo vrhunske sportiste i umjetnike na koje smo ponosni – poručio je premijer Zolj.

(nezavisni.ba)