ŽIVINICE: Počelo uređenje parka iza hotela ¨”Konjuh”

Povodom početka radova na uređenju parkovskih staza i mobilijara u parku iza hotela “Konjuh”, načelnik Samir Kamenjaković sa saradnicima obišao je navedeno gradilište.

Naime, uređenje parka iza hotela “Konjuh” se odvija u dvije faze. U prethodnom periodu prva faza je uspješno završena, a trenutno se radi na izvođenju radova koji su obuhvaćeni drugom fazom.

Vrijednost projekta koji obuhvata drugu fazu je 63.496,48 KM, a za ovu namjenu novčana sredstva su obezbijeđena iz Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona.

Izvođač radova je živinička fimra “Se – Sarajka”.

Posebnost pri uređenja ovog parka jeste u tome što će se u okviru njegove površine nalaziti i teren za košarku koj će biti uređen prema profesionalnim standardima košarke. Napominjemo da se Načelnik kroz razgovor sa košarkašima dotakao te teme tokom prijema koji je bio upriličen za iste u proteklom vremenu, kako bi se taj dio parka uredio prema njihovim profesionalnim sugestijama.

Također, u cilju pravljenja što kvalitetnijeg prostora i uslova u ovom parku biće urađena i dodatna rasvjeta.

Međutim, ono što će biti specifično za ovaj park jeste da će cijeli park biti pokriven wifi mrežom koja će biti besplatna za sve njegove posjetitelje. Dakle, po prvi put će građani Općine Živinice imati pristup besplatnom internetu na otvorenom, a to će im ponuditi navedeni park, koji će potpunom građevinskom restauracijom dobiti i epitet internet parka.

“Mi smo obećali da ćemo ovom parku vratiti svejtlo, koje mu i pripada, te time našim građanima, posebno najmlađim, obezbijediti kvalitetan prostor i uslove za odmor i igru. Prethodno smo, kroz prvu fazu, završili uređenje jednog dijela parka u vrijednosti od 30.000,00 KM. Trenutno su u toku radovi, gdje ćemo kroz drugu fazu uređenja parka uložiti negdje oko 60.000,00 KM, čime ćemo ga u potpunosti namjenski opremiti. Želim naglasiti da ćemo u ovom parku, pored mobilijara koji idu uz park, urediti i jedno moderno košarkaško igralište, gdje će naši sugrađani moći rekreativno zaigrati basket. Ono što me posebno raduje jeste da smo uspjeli osigurati besplatan wifi za ovaj park. Dakle, po prvi put će građani Živinica imati dostupan besplatan wifi ne nekoj od javnih površina Općine Živinice. Uzimajući u obzir sve planirano za uređenje ovog parka, po završetku radova to će biti jedan moderni gradski park. S obzirom na to da smo i zvanično postali Grad, prema mom mišljenju Živinice zaslužuju jedan ovako kvalitetan gradski park”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.