Zbog problema s plućima: Mirza Teletović van parketa najmanje još tri mjeseca

Mirza Teletović je u novembru prošle godine podvrgnut operaciji lijevog koljena i tada se prognoziralo da bi se nakon četiri sedmice mogao vratiti na parket, no čini se kako ni naredna tri mjeseca neće kročiti na parket.

Nakon ove operacije uslijedila je zaista šokantna vijest da je dugogodišnjem kapitenu košarkaške reprezentacije BiH ponovo dijagnosticirana plućna embolija i da je neizvjesno kada će ponovo nastupati za svoj klub u američkoj NBA ligi Milwaukee Buckse.

Sada iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze vijesti da bi 32-godišnji Jablaničanin mogao još najmanje tri mjeseca biti van terena.

“Dva izvora bliska Bucksima tvrde da se Teletović neće vratiti u skorijem periodu. Oni vjeruju da će krilni igrač pauzirati najmanje tri mjeseca ili do finiša regularne sezone. U takvoj situaciji bilo bi teško očekivati da Teletović bude u formi za play-off”, navodi portal Prosportsdaily.

Isti izvor podsjeća da je Mirza još prije nekoliko godina, kada je bio član Brooklyn Netsa, također zbog krvnih ugrušaka pauzirao tri mjeseca. Činjenica da postoji mogućnost povratka na teren ove sezone svakako je ohrabrenje s obzirom na to da je riječ o zdravstvenim problemima koji mogu predstavljati i prijetnju za nastavak karijere.

(Radiosarajevo.ba)