Zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Gradske uprave Tuzla

Danas, 18.05.2023. godine, oko 8:10 sati Operativni centar Uprave policije MUP TK-a obaviješten je od strane PS Centar da je radnik obezbijeđenja zgrade Gradske uprave Tuzla, putem telefona zaprimio dojavu da je u zgradi postavljena bomba.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta upućena je patrola policije PS Centar, vatrogasci kao i Služba hitne medicinske pomoću DZ Tuzla.

Na licu mjesta su istražitelji Odsjeka za krim tehniku i KD zaštitu, istražitelji OKP PU Tuzla, kao i policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku sa službenim psom za detekciju minsko eksplozivnih sredstava.

U 8:30 završena je evakuacija zaposlenika iz zgrade Gradske uprave te je KDZ pregled objekta u toku. O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo TK.

DOPUNA INFORMACIJE:

U 09:35 sati završen je KDZ pregled kojim je utvrđeno da navodi prijave nisu tačni, da se radi o lažnoj dojavi. Policijski službenici OKP PU Tuzla će pod nadzorom postupajućeg tužioca KTTK-a nastaviti rad na dokumentovanju i dokazivanju KD iz člana 372 KZ F BiH, Zloupotreba znaka za pomoć i opasnost.