Završen Tuzla Guitar Week orkestrom gitara i solo nastupa gitarista

Bogatim programom završenog koncerta gitarista i solo nastupa ispraćena je Sedmica gitare u gradu soli.
Pohađajući majstorske radionice, individualnim natupom i grupnim muziciranje učesnika iz osam zemalja( njih 21) u sebe su utkali dio znanja muzičara i profesora koji su polaznicima nesebično poklonili iskustva koja su godinama sticali širom svijeta.
Završni koncert Sedmice gitare se završio majstorskim radionicama profesora , kao i radionicama koje se održali graditelji gitara , te koncertom u večernjim satima, koje je organizovao prof.Sanel Redžić Tuzla, sa adresom u njemačkom Weimaru koji osjeća zadovoljstvo što su polaznici sretni zbog stećenog uznanja.
Prema riječima Sanela Redžića,idejnog tvorca , osnivača i organizatoraTuzla Guitar Weeka,gprogram je bio intenzivan sa kvalitetnim bogatim programom i Tuzla Guitar Week je poslao jednu lijepu poruku.
Gosti su došli iz osam zemalja u naš grad i iz Tuzle nose puno utisaka i svi su učesnici veoma zadovoljni.
Mislim da smo uspjeli kao domaćini prezentovati Tuzlu, istakao je Sanel Redžić.
Profesor Redžić je uputio zahvale Gradu Tuzli, Turističkoj zajednici Grada Tuzle i Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK za podršku u implementaciji projekta.
Svim polaznicima su dodijeljene diplome.
Završni koncert gitara Tuzla Guitar Week je bio spoj kvaliteta, iskustva, mladosti i ljubavi prema umjetnosti ,polaznika majstorskim radionicama i orkestra gitara, kao i Dana graditelja gitara uz muzičko iskustvo, kvalitetno znanja, brojna prijateljstva i ljubav prema Tuzli, koja su stekli učesnici i ponijeli svojim domovima, do sljedećeg puta u gradu Tuzli , mišljenja je i mnogobrojna publika koja je prisustvovala ovom velikom kulturnom događaju u kojem je uživala.
Duška REBIĆ