Započinje niz informativnih radionica o IMPAKT akceleratoru na području Tuzlanskog kantona

U svrhu adekvatnog informisanja o programu, Investicijska fondacija Impakt i Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona organizirati će prezentaciju IMPAKT Akcelerator u sljedećim gradovima:

• U Tuzli, dana 16.11.2023. godine u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, u terminu od 14.00 do 16.00 h.

• U Živinicama, dana 29.11.2023. godine u Sali za sjednice Gradskog vijeća Živinice, zgrada Gradske uprave Živinice, u terminu od 14.00 do 16.00 h.

• U Gračanici, dana 05.12.2023. godine u Multimedijalnoj sali Gradske uprave Gračanica u terminu od 14.00 do 16.00 h.

• U Srebreniku, dana 12.12.2023. godine, u Plavoj sali Centra za kulturu i informisanje Srebrenik u terminu od 14.00 do 16.00 h.

• Također, za potrebe informisanja o programu biti će održana i online radionica putem Zoom aplikacije i to: 21.12.2023. godine u 14.00 h

Podsjećamo, kao rezultat saradnje Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona i Investicijske fondacije Impakt objavljen je 03. novembra 2023. godine Javni poziv za učešće u IMPAKT akceleratoru na području Tuzlanskog kantona. Program je namijenjen obrtnicima i privrednim društvima registrovanim između 12 i 42 mjeseca na području Tuzlanskog kantona, a ovaj program akceleracije biznisa s ciljem ubrzanog razvoja sastoji se iz sljedećih komponenti:

1. Poslovna obuka fokusirana na unapređenje poduzetničkih i menadžerskih vještina poduzetnika.

2. Mentorstvo, koje će se realizirati grupno i individualno u skladu sa procijenjenim potrebama, a mogu uključivati teme poput digitalizacije, certifikacije, e-commerc-a, dizajn i redizajn, analiza i razvoj tržišta, zelena ekonomija i slično.

3. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova.

4. Profesionalne poslovne usluge, koje će rezultirati konkretnim vidovima podrške i alatima za učesnike programa, a u skladu sa definisanim potrebama što može uključivati, ali nije ograničeno na izradu web stranice, izradu marketing strategija, dizajn i redizajn proizvoda, i sl.

5. Umrežavanje, koje obuhvata organizaciju networking evenata, podršku u povezivanju sa potencijalnim partnerima (dobavljačima, klijentima, donatorima, sponzorima, investitorima i sl).

6. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 19.999,99 KM za pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području Tuzlanskog kantona, koji su uspješno završili sve segmente Programa.

Odjeljenje za informisanje Vlade TK