Vrijedna donacija: Osnovna škola Kiseljak dobila 74 lektire u digitalnoj tehnici

Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, Sakib Pleh, boravio je u zvaničnoj posjeti JU OŠ „Kiseljak“, gdje ga je dočekala direktorica škole, prof. Dženeta Čačković, sa svojim saradnicima.

Povod za posjetu je bogata donacija 74 lektirna naslova u digitalnoj tehnici. Direktorica škole, u saradnji sa mr.sc. Enisom Žunić, rukovodiocem Matične službe za razvoj i unapređenje bibliotečke djelatnosti u JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla, obratila se Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH sa zahtjevom za dodjelu lektira za slabovidna lica.

Direktor Pleh je stigao pratnji profesora sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Adnana Busuladžića, umirovljenog direktora Centra pošti Sarajevo, Šemse Cerića, direktora JU OŠ „Aleksa Šantić“ Omera Begovića i uposlenika Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Šefke Vranešića. Gospodin Pleh je domaćine upoznao sa historijatom i važnošću Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH, uz poseban naglasak na podatak da su usluge ove javne ustanove dostupne korisnicima širom svijeta.

Ovu značajnu donaciju na području Tuzlanskog kantona primila je zasad samo OŠ „Kiseljak“. NUB „Derviš Sušić“ Tuzla je i na ovaj način uključena u unapređenje bibliotekarstva, kako u postojećim bibliotekama, tako i podsticanjem otvaranja novih, saopćeno je iz NUB Derviš Sušić.