Vozači u tunelu “1. mart” za šest sati napravili 160 prekoračenja brzine

Mobilni radarski sistem Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji je instaliran u tunelu ‘1. mart’  na autoputu A-1, tokom jednog dana za šest sati rada evidentirao je i zabilježio 160 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Rekordnu jučer zabilježenu brzinu je postigao nesavjesni vozač koji se svojim vozilom kretao u tunelu brzinom od 150 kilometara na sat, a on će kao i svi ostali počinioci prekršaja biti sankcionisani od strane policijskih službenika.

Uprava policije MZP-a ZDK će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te sprovoditi pojačane akcije, u kojim će zbog kršenja saobraćajnih propisa sankcionisati se svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju.

Od narednog ponedjeljka, 28.augusta, na području svih policijskih stanica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona bit će sprovedena pojačana akcija sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i dokumentovanja svih slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

“U okviru ove akcije, poduzimat će se i aktivnosti na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, a posebne mjere će biti poduzimane u svim gradovima i na ulicama u blizini škola, uzimajući u obzir početak školske godine i veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima. Tokom ovih aktivnosti, bit će pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim  ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost”, kazala je portparol policije Aldina Ahmić.
Policija je uputila upozorenje svim vozačima da se pridržavaju ograničanja brzine kretanja vozila, a svi slučajevi prekoračenja brzine i nepoštivanja saobraćajnih propisa biti će zadokumentovani i sankcionisani.

(Radiosarajevo.ba)