Vladi TK i premijeru dodijeljena zahvalnica SABNOR-a

Za doprinos i iskazano razumijevanje, te pruženu pomoć u organizaciji obilježavanja 27. jula i 76. godišnjice ustanka naroda Bosne i Hercegovine u Drugom svjetskom ratu Savez antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona je Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću uputio riječi zahvale.

Ovogodišnja centralna manifestacija za Tuzlanski kanton je održana 27. jula na Srnici kod Banovića, kod Spomen-obilježja Drugog korpusa Armije RBiH, a 29. jula je organizovan i tradicionalni Marš ”Tragom Oblasnog vojnog štaba Tuzla-Šekovići”, u kome je učestvovalo oko 150 članova SABNOR-a iz većine općina Tuzlanskog kantona.

”Imajući na umu specifičnost ovogodišnjih uslova za finansijsku podršku aktivnostima ove vrste, da nije bilo Vašeg ličnog i razumijevanja Vlade TK da nam se finansijski pomogne i da, tako, održimo tradiciju sigurno bismo bili prisiljeni da redukujemo ili, čak, izostavimo neke od aktivnosti koje tradicionalno organizujemo. Sredstva koja ste nam dodijelili za ovu svrhu, omogućila su kantonalnoj i općinskoj organizaciji SABNOR-a Banovića da uspješno organizuju i provedu planirane aktivnosti. Zbog toga se, gospodine Premijeru, koristim ovom prilikom da Vam se najiskrenije zahvalim na razumijevanju i pomoći”, navodi se u dopisu Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini Tuzlanskog kantona.

(Nezavisni.ba)