Vlada TK: Pri kraju izgradnja Centra za autizam

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju o realizaciji mjera na izgradnji Centra za autizam nakon usvajanja Elaborata i izrade projekta za izgradnju Centra.

U ovoj obimnoj informaciji, koja prati cijeli tok i hronologiju događaja o početka izgradnje Centra 2012. godine do danas, konstatuje se da su građevinski radovi na fazi II su još u toku i očekuje se njihov završetak do 31.12.2020. godine. Za dovršetak objekata za tehnički prijem i dobivanje upotrebne dozvole nedostaje Projekat vanjskog uređenja, finansijska sredstva za projekat i izvođenje građevinskih radova predviđenih u tom projektu, kao i sredstva za podstanicu za centralno grijanje postojećeg objekta i depadansa, čija se vrijednost procjenjuje na 15.000,00 KM.
S tim u vezi Vlada je danas odobrila i Udruženju roditelja djece-osoba sa autizmom „URDOSA“, za dodatne radove koji su se nepredviđeno pojavili, a neophodni su za završetak faze II na adaptaciji i rekonstrukciji objekta Centra za autizam Tuzla, doznačila dodatnih ukupno 34.106,99 KM.