Vikend stand up komedije u BKC TK

U Bosanski kulturni centar TK 31. oktobra i 1. novembra stiže karavan “Smijanje na tri jezika” . Omladinski kulturni centar „Abrašević“ iz Mostara u saradnji sa komičarima Hazimom Mujčinovićem, Omerom Hodžićem, Mirkom Komljenovićem i Navidom Bulbulijom, u sklopu projekta „Smijanje na tri jezika“, organizuje nastupe i radionice za sve ljubitelje ovog žanra.

Nakon Mostara, Banjaluke i Sarajeva, red je došao na Tuzlake da uživaju u smijehu, ali i da se i sami okušaju kao komičari – ukoliko požele.
Za sve Tuzlake termini radionica su u subotu i nedjelju, od 14 sati. Mentori su Omer Hodžić i Mirko Komljenović, a sa učesnicima će razgovarati o samom žanru, raditi na konstruisanju šala i nastupima pred publikom.

U večernjim terminima publika će imati priliku da uživa u nastupima komičara. U subotu će od 20 sati i 30 minuta nastupiti bh. komičari, dok će u nedjelju naveče najduhovitiji Tuzlaci imati priliku da stanu na binu, uzmu mikrofon u ruke i nasmiju publiku. Pobjednika kao i do sada, očekuje tablet uređaj i učešće na Festivalu stand up komedije u Banjaluci, navode iz BKC TK.

Učešće je i dalje besplatno, a zbog epidemioloških mjera potrebno je rezervisati mjesto kako za radionice, tako i za dolazak na nastup, slanjem poruke na info@okcabrasevic.org i broj 063 477 188.

(RTV SLON)