Velika njemačka kompanija dolazi u Tuzlu po radnike

Küchen Aktuell je porodično preduzeće sa sjedištem u Braunschweigu. Početkom maja ovaj poslodavac stiže u Tuzlu, piše Biznisinfo.

Kompanija Küchen Aktuell je od samog osnivanja 1996. godine posvećena isključivo prodaji i montaži kuhinja na cijelom području Njemačke. Sa više od 25 godina iskustva i preko 30.000 isporučenih kuhinja na godišnjem nivou Küchen Aktuell GmbH je najveće i najuspješnije preduzeće u Njemačkoj u toj oblasti.

Iz kompanije navode da su za takav uspjeh svakako zaslužni i vrijedni radnici sa naših prostora.

Obzirom da se kompanija konstantno širi i raste, u potrazi su za novom radnom snagom sa područja Balkana.

Trenutno u Küchen Aktuell radi oko 120 osoba sa područja Balkana. Ta praksa se želi nastaviti i u budućnosti, stoga ovaj njemački poslodavac dolazi i u Tuzlu!

Navode kako su najveći poslodavac u Njemačkoj kada je riječ o montaži i prodaji kuhinja, sa preko 1500 zaposlenih, oko 600 zaposlenih montera od kojih je oko 100 Bosanaca.

Imaju filijale u nekoliko gradova Njemačke: Hamburg, Berlin, Neuss, Bornheim, Frankfurt, Mühlheim Kärlich, Lübeck, Hannover…

U oglasu navode kako traže montere kuhinja / pločastog namještaja / stolare i to za 50 otvorenih pozicija. Prijaviti se mgu osobe koje žele novi početak u zdravom okruženju i dugoročnu saradnju, sa preseljenjem u Njemačku.

Radnicima nude ugovor u stabilnom njemačkom preduzeću, 30 radnih dana godisnjeg odmora, neradne vikende, beneficije i bonusi (Weinachtsgeld + Urlaubsgeld), besplatan smještaj prvih 6 mjeseci, podršku oko administracije  – radna viza, ambasada, spajanje porodice, djeciji dohodak, prijave itd. te podršku kod Integracije u Njemačkoj.

Svi zainteresovani prijaviti se mogu OVDJE.