Večeras u Tuzli počinje 14. Festival sevdalinke

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg cine izuzetni poznavaoci i baštinici sevdalinke pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Ove godine očekuje se najveći Festival do sada, sa proširenim sadržajima, javnim promocijama te velikom medijskom podrškom.

Neki od očekivanih izvođača na revijalnoj večeri su: Halid Bešlić, Nedeljko Bilkić, Snježana Đurišić, Merima Njegomir, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Ramiza Milkunić, Armin Jusufović, Slađana Mandić i mnogi drugi umjetnici iz BiH i regije.

Festival se održava od 30. novembra do 01. decembra 2022. godine, a organizatori su najavili mnogo poznatih imena sa naše estrade koje ćete imati priliku slušati uživo u Tuzli 01. decembra u Bosanskom kulturnom centru.

Pored revijalne noći koja je zakazana za 01. decembar, svi zainteresovani imat će priliku prisustvovati i takmičarskoj večeri, noć prije – 30. novembra kada će se naši domaći i regionalni takmičari nadmetati sa svojim autorskim djelima.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, možete kupiti svaki radni dan od 08 – 15h na biletarnici BKC-a Tuzla, kao i putem rezervacije na Viber broj: +387 61 018 138.