Uže Commerce: Ključ uspjeha je kvalitet i odgovornost

Piše: Mubina Biščić-Delmanović

Kompanija Uže Commerce d.o.o iz Tuzle, na bh tržištu postoji još od 2005. godine. Od osnivanja do danas uspjela se istaknuti kao brend u specijaliziranoj oblasti, distribucije čeličnih užadi, lanaca, palete pribora za terete, te ostale opreme i repromaterijala za energetski sektor, rudarstvo, industriju i opštu namjenu.


-Kompaniju smo kupili 2005. godine, od stranog-slovenačkog državljanina. Do današnjeg dana, uspjeli smo napraviti brend od naše firme. Držimo se strogo specijaliziranog programa. Nastojimo da dotjeramo asortiman i da ga napravimo profesionalnijim. U tome svi pristupamo odgovorno i zajednički, što je jedan od razloga našeg rasta i razvoja, kazao je na početku razgovora, Nihad Jaganović, vlasnik kompanije Uže Commerce d.o.o.
Tokom dugogodišnjeg poslovanja, stekli su brojne reference, kako na području Tuzlanskog kantona, tako i Bosne i Hercegovine, ali i u, relativno malom procentu, izvozu u Crnu Goru, Srbiju, Kosovo.


-Napravili smo iskorak u ovoj oblasti, i evo, sad možemo reći da smo značajan faktor sa proizvodnim asortimanom i svime što je u dodiru stim. Saradnju imamo sa brojnim firmama, uglavnom u privatnom sektoru: rudnik i termoelektrana Stanari, Mital Zenica, Mital Prijedor, Cementara, rudnik krečnjaka Vijenac, SISECAM Soda, rudnik Banovići, Đurđevik i ostale male i velike monterske firme, svi serviseri liftova, i dr.., kazuje direktor Jaganović.


U ovoj uspješnoj, tuzlanskoj kompaniji trenutno je zaposleno šest radnika.
-Donedavno nas je bilo sedam zaposlenih. Međutim, prije 15-ak dana nam je jedan radnik teško obolio, i otišao u invalidsku penziju. Tako da nas je trenutno šestero. Uglavnom je sve to zaokruženo, tako da mislim da bi moglo biti nekih zapošljavanja, sitno, u skladu sa obimom posla, kazuje Jaganović.


U kompaniji Uže commerce d.o.o, su opredjeljeni isključivo na specijalizirani program proizvoda za energetski sektor, rudarstvo, industriju i opštu namjenu.
-Od asortimana proizvoda izdvojili bi one za energetski sektor, baznu industriju, opremu, pribor za dizanje i prenos tereta: od dizalica, vitla, čelična užad, lanci, poliesterske priveznice, distributeri smo industrijskih ljepila- Rema Tip-Top i sve srodno ovim oblastima, izdvaja direktor Jaganović.


Svi proizvodi posjeduju odgovarajuće ateste i certifikate od domaćih i stranih institucija verifikovanih za tu djelatnost. Sva roba kod nas je atestirana i reatestirana, o čemu vodimo mnogo računa, ističe Jaganović.
Prioritet za naredni period je usavršavanje i opstanak na tržištu.
-Planovi su da usavršimo program i opremu dovedemo do jednog značajnog nivoa. Kako sam već pomenuo, sva roba nam je atestirana i reatestirana, i tome posvećujemo veliku pažnju. To je oprema koja se koristi u opasnim poslovima: visina, dizanje, tereti, tako da je sve to jako odgovorno. Želja nam je da se u tome kontinuirano usavršavamo i učinimo prihvatljivim za naše tržište, kazuje Jaganović.


Što se tiče proizvodnog programa, u kompaniji se proizvode priveznice do FI 50, velike nosivosti, lančane priveznice.
-Trenutno smo zatvorili taj ciklus, proizvodnih mašina.. Moguće da još napravimo nešto skladišnog kapaciteta, opet vidjećemo, kazuje direktor Jaganović.
Iz kompanije ističu da nisu pretrpjeli velike gubitke tokom pandemije koronavirusa.


-Rekordnu godinu smo imali kada smo se preselili na ovu lokaciju, 2018. godine. Poslije toga smo se vratili uobičajenom prosjeku. Prošla godina je završila po tom prosjeku, a dosadašnji pokazatelji i ovu godinu završavamo u tom prosjeku, kazao je na kraju direktor Nihad Jaganović.
Iz kompanije Uže Commerce d.o.o, Tuzla, ističu da u radu i poslovanju, pristupaju odgovorno, sa jasnim ciljem, da klijentima ponude kvalitetnu opremu, materijal i pribor, sa maksimalnom obazrivošću, odgovornosti i profesionalnosti.