Utvrđen Program manifestacije „Dani odbrane Sapne“

Na jučer održanom sastanku organizacionog odbora utvrđen je Program manifestacije „Dani odbrane Sapne“.
Obilježavanje će početi 05. maja u Kobilićima, kada će prigodnim programom biti obilježen Dan MZ Kobilići i odata počast nevino stradalim mještanima Kobilića. Za 06. maj planirano je održavanje historijskog časa te polaganje cvijeća na spomen obilježje u Sapni a historijski čas će biti održan i 07. maja na Glođanskom brdu.
8. maja je Dan mjesne zajednice Međeđa te je za taj dan planirano i otvaranje spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Međeđe a tradicionalni memorijalni turnir u malom nogometu „Mehdin Hodžić“ održaće se 09. maja u Zaseoku. Istog dana prigodnim programom biće obilježen i Dan MZ Baljkovica.

Manifestacija „Dani odbrani Sapne“ završava se 10. maja kada se program obilježavanja spaja sa programima obilježavanja Dana MZ Zaseok i programom obilježavanja godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Senada – Mehdina Hodžića. Kod spomen obilježja na mjestu pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića u Zaseoku biće položeno cvijeće, te upriličen prigodan govor o liku i djelu Mehdina Hodžića, te obraćanje zvanica i gostiju. Cvijeće će biti položeno i na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH u Zaseoku.

Završna smotra uz svečano postrojavanje bivših boraca Armije BiH i omladine, obraćanje zvaničnika i zvanica te kulturno zabavni program biće održano 10. maja sa početkom u 11,00 sati, u sportskoj dvorani u Sapni.