Uskoro počinje kampanja “Stop korupciji”

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona podržat će javnu kampanju “Stop korupciji“ koju u povodu 9. decembra – Dana borbe protiv korupcije, u saradnji s američkom ambasadom u BiH, porovodi ICITAP (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD).

U saradnji sa ovom organizacijom, te Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika (INL) i Ambasadom SAD-a, MUP TK će ovaj dan obilježiti nizom aktivnosti koje će biti upriličene 6. decembra.

U Bingo City Centru u Tuzli, učenici Srednje saobraćajne škole iz Tuzle, zajedno s policijskim službenicima MUP-a TK, dijelit će promotivni materijal i upitnik s pitanjima o temi korupcije koji će građani moći anonimno ispuniti.

Tokom trajanja kampanje u prostorijama MUP-a bit će realizovan program “Dan otvorenih vrata“ koji predviđa posjetu građana, te ostvarivanja kontakta s policijskim službenicima što rade na problematici privrednog kriminaliteta i korupcije, a koji će građanima dati adekvatne informacije o ovim krivičnim djelima, rečeno je Feni.

Od jučer je na internet stranici MUP-a TK postavljen upitnik s deset pitanja vezanih za korupciju, koji će građani moći ispuniti i glasati elektronskim putem o najčešćim oblicima ovog djela.

Na spomenutoj stranici od juna ove godine građani putem linka “Prijavite korupciju“ imaju mogućnost slanja
direktne anonimne prijave svih oblika korupcije, rečeno je u MUP-u TK.

(Nezavisni.ba)