USA Today: Đoković je možda najpopularniji sportista u Olimpijskom selu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković prva je zvezda Olimpijskih igara u Tokiju.

Olimpijci iz svih zemalja i sportova prilaze Novaku da popričaju, fotografišu se, pa i uzmu od njega neki dio opreme, što srpskom asu nimalo ne smeta, iako može da bude naporno.

Međutim, Đoković se druži sa svima u selu.

Upravo je o tome pisao ugledni američki “USA Today” u tekstu autora Dana Volkena sa naslovom “Đoković je možda najpopularniji sportista u selu”.

“U jednom minutu Novak isteže pored gimanstičarki, potom je sa brazilskim odbojkašima, jede sa dizačem tegova iz Meksika, a onda dijeli savjete olimpijcima iz Turske. Gledajući društvene mreže posljednjih dana u Tokiju, svetski broj jedan u tenisu je možda najpopularniji sportista u Olimpijskom selu. Čini se da je više nego spreman da isprati svoje kolege selfijima, razgovorima i tehnikama istezanja”, počinje Volken.

Đoković se po tome razlikuje od mnogih zvijezda, pošto može da bude u nekom obližnjem luksuznom hotelu, ali je izabrao boravište u Olimpijskom selu.

“On nije bilo koji sportista. Osvojio je 20 Gren slem titula, izjednačio se sa Federerom i Nadalom i zaradio je više od 150 miliona dolara samo na turnirima. Vjerovatno će postati najbolji teniser u istoriji i vjerovatno je najpoznatija osoba u čitavom Olimpijskom selu”, napisao je američki novinar, a onda “poentirao”.

“U drugim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da vrijeme provodi zaključan u ‘fensi’ hotelu i ima svoju privatnost. Glavni razlog što je u Tokiju je da kompletira ‘Zlatni slem’, zajedno sa US openom”, navodi se.

Dodaje se i da Novaku prija pažnja…

“Na osnovu više od desetak fotografija i video zapisa koji su se pojavili na Instagramu i Twitteru posljednjih dana, čini se da je Đoković možda najpristupačnija zvijezda na Igrama. I da zaista uživa, ne samo da bude dio srpskog tima, već i da iskusni nešto drugačije od teniske turneje”, zaključuje se.

Đoković takmičenje na OI nastavlja u ponedeljak oko devet sati po našem vremenu kada se sastaje sa Jan-Lenardom Štrufom.