Upriličen sastanak gradonačelnika Imamovića sa direktoricom UG “VivE Žene” i predstavnicom fondacije “Medicor”

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović održao je sastanak sa direktoricom UG “Vive Žene”iz Tuzle, Jasnom Zečević i predstavnicom fondacije”Medicor” iz Liechensteina Manuelom Wilhelm.
Fondacija Medicor posluje 15 godina u kontinuitetu pruža finansijsku savjetodavnu podršku UG “Vive Žene”nevladinoj organizaciji koja djeluje od od 1994 godine i čija je misija pružanja psihosocijalne pomoći i podrške osobama, naročito ženama  i djeci koja su doživjeli ratni progon ili zlostavljanje.
Fondacija također podržava niz drugih socijalnih projekata u više gradova u BiH, sa fokusom na pružanje podrške ženama žrtvama zlostavljanja i programa za mlade.
Svrha današnjeg sastanka i posjeta predstavnice fondacije”Medicor” je potreba da se razgovara o radu i nastavku finansiranja rada UG”Vive Žene”, odnosno pronalaženje načina dugoročnog finansiranja ovog udruženja budući da su sredstva donatora ograničena .
Gradonačelnik Jasmin Imamović se zahvalio predstavnici fondacije Medicor na pomoći koju pružaju UG”VivE Žene”, te naglasio da Grad Tuzla godišnje iz Budžeta izdvaja 50.000KM za rad UG “VivE Žene”.
Na sastanku je konstatovano da se mora naći sistematsko rješenje finansiranja sigurnih kuća u Federaciji BiH,pa tako i UG “Vive Žene” .Sigurne kuće bile bi sigurnije ako bi bile finansirane od svih nivoa vlasti.
Duška REBIĆ