Upis u Filmski studio Mladih Tuzle od 15.7-31.7.2021.


Udruženje Mladi Tuzle i Pozorište mladih Tuzle raspisuje javni poziv za upis u Filmski studio Mladi Tuzle.
Udruženje“ Mladi Tuzle“ osnovano je 2004. godin,a pozorište Mladi Tuzle osnovano je 2008. godine i već 17 godina u Tuzli i Tuzlanskom kantonu predstalja mjesto sigurnog odrastanja za hiljade djece i mladih, te u skladu s uočenim potrebama pokreću različite aktivnosti od značaja za sretno i zdravo odrastanje, odgoj i obrazovanje.


Zbog obustavljanja rada 2020. godine zbog virusa COVID-a 19, Mladi Tuzle su relizovali analizu potreba, te donijeli odluku o proširenju paleta svojih usluga. S tim u vezi, a nakon pozitivnih ishoda snimanje i produkcije tri igrana filma, pokreće se Filmski studio Mladi Tuzle za uzraste od 14 i 24 godine, a sve sa ciljem afirmacije filmske multimedijalne i audiovezuelne umjetnosti.

Namjera je da se u okviru Filmskog studija Mladi Tuzle realizuju programi i aktivnosti :


-redovne sedmične teorijske-praktične filmske radionice, produkcije, pretprodukcije, postprodukcije i koprodukcije igranih, dokumentarnih i dugometražnih, kratkometražnih filmova, emisija i serija za sve uzraste u odnosu na uočene tematike od stvarnih polaznika studije.
-pokretanje organizacija i učešće na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu
-kreiranje različitih radio i Tv emisija informativnog, edukativnog i kulturno-zabavnog programa
-realizacija inovativnih programa u području filmske, multimedijalne i audiovizuelne umjetnosti
-kreiranje različitih modela, nauke timskih usluga, kampanje lobiranja i javnih zafgovaranja, produkcije radio TV internet , pokretanje internet portala, snimanje sporta i drugo


Voditelji filmskih radionica su mladi diplomirani glumci, producenti i reditelji. Za upis javiti se može na poziv broj 061 365-600.
Radionice početne faze realizuju se od avgusta do decembra 2021. godine u okviru koje će polaznici producirati dva kratka filma drušveno-angažovane tematike. Produkcijom filmova polaznici će završiti početnu fazu i dobiti certifikat o završenoj početnoj fazi čime će steći preduslove za pohađanje napredne faze u 2022. godini.