Unija veterana TK daje punu podršku rudarima

Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ Tuzlanskog kantona čija je članica Sekcija JOB „Unije veterana“ Kreka u Tuzli sa svojim mnogobrojnim članstvom daje punu podršku svim uposlenim rudarima koji se suočavaju sa trenutnom aktuelnom problematikom u rudnicima.

Svjedoci smo da se ovih dana potenciraju negativne priče slične onima koje su nas dovele do stanja u kojem smo se našli u periodu 92-95 godine, te ne želimo dopustiti da takve negativne konotacije uđu u sfere našeg bitisanja, ni po koju cijenu.

Međutim, ovo što radi menadžment JP „Elektroprivrede BiH“ i potpisuje ugovore o nabavci uglja iz RITE „Stanari“ Republika Srpska u iznosu od 35 miliona KM, samo je jedan od pokazatelja da je situacija u rudnicima zaista alarmantna.

Imajući u vidu činjenicu da su ovim naši članovi borci oštećeni, da je u ovom rudniku dato 290 poginulih boraca i 8 nosilaca najvećih priznanja,  JOB „Unija veterana“ TK će stati u njihovu zaštitu i istrajati na opstojnosti rudnika „Kreka“ koji je simbol rudarenja u Bosni i Hercegovini, te ćemo stati iza svih zaključaka koje donese Sekcija JOB „Unije veterana“ rudnika uglja Kreka Tuzla.