Uni Credit podržava Sat za planetu zemlje već 14 godina


Večeras u 20.30h po srednjeevropskom vremenu Uni Credit će ugasiti svjetla u 45 zgrada u 14 zemalja Grupe (Bosna i Hercegovina, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Italija, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovenija, Slovačka i Ujedinjeno Kraljevstvo) na 60 minuta i na taj način obilježiti 14-tu godinu sudjelovanja u akciji “Sat za planetu  zemlje“.
“Sat za planetu zemlje“ organiziran je od strane Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF), ovo je globalni pokret koji ujedinjuje ljude kako bi poduzeli mjere u vezi s pitanjima zaštite okoliša i pomogli u zaštiti planete.
Direktor za održivost Grupe Giuseppe Zammarchi je istakao: – Naše godišnje sudjelovanje u Satu planete zemlje dio je širih napora UniCredita da podrži održivost i poduzme mjere protiv klimatskih promjena. Posvećeni smo smanjenju utjecaja našeg poslovanja na okoliš, kao i pružanju našim klijentima u prijelazu na niskokarbonsko i klimatski otporno gospodarstvo . U 2020 godini Uni Credit je postigao smanjenje od 60 posto sa ciljem dugoročnog smanjenja od 80 posto do 2030 godine.


Posvećenost Uni  Credit banke je i partnerstvo s online platformom Treedon koja omogućava sadnju drveća na daljinu, te praćenje njihovog rasta putem interneta. Ova inicijativa je pokrenuta 2020. godine i stvorit će Uni Credit šumu koja će imati najmanje 90.000 novih stabala posađenih u cijeloj Italiji, Kolumbiji, Hitiju , Keniji, Madagaskaru i Tanzaniji. Uni Credit šume doprinjeti će smanjenju CO2 na globalnoj razini za 20.542.500 tjekom sljedećih 10 godina, što je jednako emisijama koje proizvode 4.400 automobila svake godine.
Uni Credit Bank d.d. će i ove godine sudjelovati u inicijativi „Sat za planetu zemlje“ i ugasiti će svjetlo u Upravnoj zgradi u Mostaru i Sarajevu.


Duška REBIĆ