Ukrali Škodu u Tuzli pa je odvezli u Sokolac, policija auto pronašla za nekoliko sati

Krađa automobila marke Škoda Octavia jučer je izvršena u Tuzli, a brzom intervencijom policije vozilo je nekoliko sati kasnije pronađeno na području Sokoca. Prilikom pretresa u kojem je pronađeno vozilo policija je uhapsila i osumnjičene za krađu.

Naime, Policijska stanica Centar jučer je dobila prijavu da je u ulici Krečanska u Tuzli ukradeno putničko motorno vozilo Škoda Octavia, kao i veći broj dijelova vozila za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, brzom intervencijom njihovih službenika, u saradnji sa policijskim službenicima PS Sokolac, a po naredbi Osnovnog suda u Sokocu, istog dana izvršeni su pretresi stambenih i pomoćnih prostorija, lociranih u Sokocu, a koje koriste 62-godišnji LJ.B. i 30-godišnji D.B., oba iz spomenutog grada.

“Prilikom pretresa pronađeno je putničko motorno vozilo Škoda Octavia, kao i veći broj dijelova vozila za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”, naveli su iz tuzlanske policije.

Nakon kriminalističke obrade LJ.B. i D.B. su uz izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa.