UKC Tuzla dodijelio nagrade i priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanje i liječenju infekcije COVID-19

Piše: Duška Rebić


Na svečanom prijemu koje je upriličio direktor JZU UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Vahid Jusufović, dodijeljene su nagrade i priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije.

Dobitnici nagrada su: prof. dr. med. sci. Nijaz Tihić, prof. dr. med. sci. Dilista Piljić, prim. Doc. dr. med. sci. Jasmina Smajić, dr. Damir Pištoljević, Jasmin Halilović, dipl. med. tehničar, Nedim Palavrić, dipl. ing. mašinstva, prof. dr. med. sci. Amer Čustović i Mujo Šerak, dipl. ing. el. teh.

Priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije dobili su: prof. dr. med. sci. Zijah Rifatbegović, dr. Damir Pištoljević, specijalista anesteziologije i reanimatologije, dr. Edin Jašarević, specijalista interne medicine, Jasmin Trumić, dipl. med. tehničar, Amir Borić, dipl. med. tehničar, Boris Perkić, dipl. med. tehničar i Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović.

“Svi zaposlenici UKC Tuzla dali su maksimalni doprinos u liječenju oboljelih. 2020. godina bila je izuzetno teška, obilježena pandemijom COVID-19, ali smo nastojali u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima Tuzlanskog kantona,” istakao je direktor.UKC Tuzla, prof.dr. med.sc.Vahid Jusufović ,

Kako kaže direktor Jusufović, žele da obilježe i posebno istaknu pojedince i grupe zaposlenika simboličnim nagradama i pohvalama.

“Želim da iskažem svim medicinskim radnicima, saradnicima i nemedicinskim radnicima jedno veliko hvala za sve što su uradili u proteklih 10 mjeseci  i za sve što će uraditi u narednom periodu” kazala je ministrica zdravstva u Vladi TK, dr. Dajana Čolić.


Načelnica Klinike za anesteziju i reanimatologiju , doc.dr. Jasmina Smajić se zahvalila ispred nagrađenih i u svoje lično ime što se u ovim teškim trenucima prepoznao njihov angažman. “Pandemija će proći, a mi ćemo ostaviti iza sebe nešto pozitivno”, naglasila je doc.dr. Smajić.


Pof. dr. Zijah Rifatbegović, koji je jedan od dobitnika priznanja, nalazio se u Novom Pazaru kada je bila najteža situacija u regiji. “Uposlenici UKC Tuzla su zaslužili nagradu. Svi smo mi zajedno dali jedan veliki doprinos u borbi sa ovom infekcijom. Ova borba će trajati jedno izvjesno vrijeme, ali imamo utisak da je broj oboljelih smanjen,” – kazao je prof.Rifatbegović


Direktor UKC Tuzla, prof.dr. Vahid Jusufović, poželio je svim zaposlenicima UKC Tuzla i građanima TK sretnu Novu godinu, sa željom da u 2021. bude bolja epidemiološka situacija.