Ugostitelji u TK odlučni: Neka šalju policiju i inspekciju, nove mjere nećemo poštovati

Zbog pogoršanja higijensko epidemiološke situacije Vlada TK danas je u svojila nove mjere koje je predložio Krizni štab ministarstva zdravstva TK. Udruženje ugostitelja TK  nezadovoljno je ovom odlukom te organizovali su proteste ispred zgrade Vlade TK, piše RTV Slon.

“Mi ne planiramo poštovat ove mjere, nijedan ugostiteljski objekat  neće zatvarati svoj obekat. Što se tiče te odluke mogu odmah poslati policiji i inspekciju, znači nijedan neće bit zatvoren. Odluka je iznenada došla i nismo se mogli bolje organizovati, ali već sutra ćemo imati novu sjednicu i najvjerovatnije u ponedjeljak ćemo izaći u velikom broju na ulice i blokirati cijeli grad dok se mjere ne povuku.“ rekao je Edin Omerović, predsjednik Udruženja ugostitelja TK.

“Ono što čujem od ljudi jeste da apsolutno ne žele da razmišljanu o gubicima i da je prva stvar koju će oni uraditi jeste otpuštanje radnika, što će kasnije vrlo vjerovatno rezultirati radom na crno, a mišljenja sam da to ni Vladi ni građanima ne ide u prilog”dodala je Jasmina Numanović Stjepanović, ugostiteljka.

“To dovoljno govori o tome da smo ponovo kolateralna šteta koju drugi ili treći put šutaju niz vodu bez da nadoknade bilo kakve gubtke kojih će biti, a pred velikim smo gubicima ” zaključila je  Merima Džubur Grbić, ugostiteljka.

Evidetno je nezadovoljstvo ugostitelja, a mjere koje je donio Krizni štab će važiti narednih 14 dana, a da li će doći do novih protesta ili povlačenja mjera vidjet ćemo u nastavku.