UEFA osigurala 24 miliona eura za Ligu šampiona za žene

UEFA osigurala 24 miliona eura za Ligu šampiona za žene

Evropska fudbalska federacija (UEFA) podijeliti će klubovima nove Lige šampiona 24 miliona evra što je četiri puta više od iznosa koji trenutno odlazi u ženske klubove u Evropi.

Ovo značajno povećanje rezultat je UEFA-inog redizajna Lige šampiona za žene, što uključuje centralizaciju sponzorstva i medijskih prava od grupne faze nadalje.

Od iduće sezone u Ligi šampiona za žene će prvi put u takmičenju po grupama nastupati 16 klubova. UEFA je saopštila i kako će svaki od klubova u grupnoj fazi zaraditi najmanje 400.000 evra.

“Video Assistant Referee” (VAR), koji je korišten samo u finalu ženskog takmičenja, od sljedeće sezone koristiće se od četvrtfinala, dodali su iz Niona.

“Današnja najava predstavlja veliki korak naprijed za fudbal. Novi model finansijske raspodjele takmičenja ojačaće cjelokupnu profesionalnu žensku igru ​​širom Evrope”, rekao je predsjednik UEFA Aleksander Čeferin.

“To je takođe savršen primjer kako je evropski sportski model presudan za dugoročni razvoj fudbala. Razvoj ženskog fudbala ne bi trebao biti vođen kratkoročnim dobicima, već dugoročnim vizija”, dodao je Čeferin, prenosi Hina.