Udruženje policije “Manevarac” Tuzla položilo cvijeće na spomen obilježje na Staroj Majevici

U organizaciji Udruženja policije “Manevarac” Tuzla, iako je loše kišno nevrijeme, na platou u neposrednoj blizini Lovačkog doma na Staroj Majevici upriličeno je polaganje cvijeća i odavanje poštovanja na spomen ploču svojim poginulim suborcima manevarska jedinica SJB Tuzla u povodu 31-e godišnjice oslobađanja šireg platoa Stare Majevice 11.6.1992.godine.

Oslobađanje ovog lokaliteta bilo je od velikog značaja za Tuzlu koja se vidi, kao “na dlanu” čime je onemogućeno dubljih oslobodilačkih akcija prema neprijateljskim linijama.

Ovo je bila ujedno i prilika da se evociraju uspomene na te dane i istaknu kako ovi dani i događaji moraju ostati zabilježeni , kako bi nas opominjali na protekli period agresije na Suverenu RBiH.

Nakon prvih odbrambenih aktivnosti tadašnjih združenih manevarskih jedinica SJB Tuzla i novoformiranih jedinica ARBiH Udruženje policije “Manevarac” Tuzla već tradicionalno baštini sjećanje na ove događaje što je rezultiralo I postavljanje spomen ploče kako bi se imali gdje okupljati i odati počast poginulima pripadnicima oružanih snaga ARBiH,ističe predsjednik Udruženja policije “Manevarac” Ahmet Zulić.

Duška Rebić