Učesnike Paraolimpijskih igara u Tokiju primio Jasmin Imamović


Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koje se održavaju od 24.08.do 05.99 2021. godine,  učestvuju tri naša Tuzlaka, Damir Kunosić, prvi međunarodni sudija za košarku u kolicima, Jasmin Brkić, reprezentativac u sjedećoj odbojci  i Ejub Mehmedović trener u sjedećoj odbojci. Gradonačelnik Grada Tuzle je upriličio za njih prijem, ali Ejub Mehmedović zbog zauzetosti za pripreme bio je spriječen da prisustvuje.


Gradonačelnik Imamović im je ovom prilikom čestitao na postignutim rezultatima i poželio im sreću i uspjeh, a reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci poželio najveće odličje, zlatnu medalju. Sada ispraćamo tri naša predstavnike na Paraolimpijske igre u Tokiju, želimo im sreću i medalje, poručio je gradonačelnik Imamović.


Damir Kunosić, sudija za košarku u kolicima je prvi međunarodni sudija za košarku u BiH. U FIBA takmičenjima je sudio preko 300 utakmica, sudio je na dva svjetska i pet evropskih prvenstava u košarci u kolicima.


Jasmin Brkić je nekoliko godina proglašavan za najboljeg i najperspektivnijeg sportistu u sportu osoba  za inveliditet u TK, Federaciji BiH. Sa reprezentacijom BiH je osvojio srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji 2018. godine i na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj 2019. godine, te Zlatnu medalju u Zlatnoj ligi nacija u Holandiji 2020.godine.
Ejub Mehmedović je trener najtrofernije reprezentacije u BiH, koja je do sada osvojila 22 medalje, od kojih 14 zlatnih, a među njima su 2 Zlatne i tri srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama .

Za postignute rezultate Grad Tuzla je 2015 godine reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci dodijelio priznanje Tuzlansku plaketu.
Duška REBIĆ