U Tuzli promovisana zbirka poezije ‘Infinitum’ pjesnika Ernada Musića

Zbirka poezije “Infinitum” pjesnika Ernada Musića, promovisana je 30. novembra 2021. godine u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla.

Moderatorica promocije, mr.sc. Enisa Žunić, govorila je o ulozi koju biblioteke imaju u promovisanju mladih pisaca i važnosti podrške perspektivnim stvaraocima kako bi mogli doseći svoje domete.

Mirna Popadić je predstavila izdavačku kuću Shura Publikacije iz Opatije, koja je izdavač ove zbirke, govoreći o osnovnoj orijentaciji izdavačkog programa ove kuće, a to je uspostavljanje kulturološkog idejnog mosta između Hrvatske i Balkana, sa Mediteranom i Evropom.

Promotorica dr. Larisa Softić-Gasal govorila je o vrijednosti Ernadovog pjesničkog izraza i o ozbiljnosti koju ovaj mladi autor unosi u svoje stihove. Unatoč vidnoj skromnosti kada je njegova poezija u pitanju, jasno je da se radi o izuzetnom pjesniku, koji u našem okruženju, ne može živjeti od pisanja, ali pisanjem treba obilježiti svoj život.

Nakon pokušaja da se “odbrani” od pozitivne kritike, autor Musić je pročitao nekoliko svojih pjesama, a u tome mu je pomogao i poznati tuzlanski pjesnik Nihad Mešić River.

Ovom promocijom Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla završava programski dio obilježavanja Mjeseca knjige. Svojim korisnicima biblioteka sprema još neke zaninljive aktivnosti o čemu će biti obaviješteni preko medija i društvenih mreža.