U Tuzli predstavljen novi poziv za dodjelu grantova poljoprivrednicima (VIDEO)

USAID-ov i švedski Projekt razvoja tržišne poljoprivrede Farma 2 predstavljen je danas i u Tuzli. Info sesije organizovane su širom zemlje kako bi se poljoprivredni proizvođači upoznali o novom pozivu za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Riječ je o grant sredstvima od 200.000 američkih dolara, a rok prijave je 15. oktobar ove godine. Minimalni iznos granta je 3.000, a maksimalni za startup kompanije 10.000 dolara.

Info sesija u Tuzli je okupila značajan broj poljoprivrednika koji prvi put žele aplicirati za bespovratna sredstva, ali i onih koji su ih već koristili.

Peradar iz Pelagićeva Lazo Andrić rekao je da im je puno značio taj grant jer su njime uspjeli da usavrše proizvodnju nabavkom najsavremenije opreme koja se danas koristi u peradarstvu.

Direktor PZ “Prunus” Zvornik Dževad Galjić naveo je da iz dugogodišnje saradnje s USAID-om imaju pozitivne rezultate, te da su projekti koje su implementirali imali pozitivan utjecaj na kooperante i zadugu.

Na javni poziv USAID-a mogu se prijaviti registrovane privatne kompanije ili zadruge, ostale registrovane organizacije koje pružaju usluge, te startup poljoprivredne firme.

Rok za prijavu je 15.oktobar ove godine, a sve potrebne dokumente i prijavne obrasce moguće je pronaći na stranici www.farmabih.ba.

(fejm.ba)