U Tuzli održana Mektepsko-vjeronaučna akademija, nagrađeni najbolju među 2131 učenika

U Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla u subotu, 3. juna 2023. godine održana je svečana Mektepsko-vjeronaučna akademija u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Medžlis Tuzla već tradicionalno organizuje i svečano isprati mektepsku i školsku godinu, zajedno sa polaznicima mekteba, učenicima osnovnih i srednjih škola koji pohađaju islamsku vjeronauku, njihovim muallimima, muallimama, nastavnicima i profesorima islamske vjeronauke.

Ovaj svečani program svojevrsna je prilika za predstavljanje onog što se učilo tokom godine, ali i da se još jednom istaknu postignuti rezultati i uspjesi na takmičenjima, susretima, radionica i različitim sadržajima koji su krasili mektepske i školske dane.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović uputio je čestitke djeci, njihovim muallimima, muallimama, nastavnicima i nastavnicama, ali i roditeljima. Zahvalio se svima koji su dali doprinos u organizaciji ovogodišnjeg programa akademije, a posebne čestitke je uputio onima koji su postigli najbolje rezultate i kojima su uručene nagrade tokom programa.

“Koliko god ulagali imamo zbog čega i potruditi se jer ova naša djeca će, ako Bog da, s Božijom pomoći nas naslijediti, živjeti ovdje i biti uz naš narod. Molim Allaha dž.š. da budu bolji od nas, da i mi budemo dobri, te da emanet koji smo naslijedili i preuzeli od svojih djedova unaprijedimo, nadogradimo i predamo ga našoj djeci i unučadi”, kazao je hafiz Huskanović.