U Turističkoj zajednici Grada Tuzle potpisani su Ugovori za finansiranje i sufinansiranje projekata manifestacija

Javni poziv za finansiranje projekata manifestacija koje obogaćuju ponudu Grada Tuzle je okončan potpisivanjem odabranim korisnicima sredstava koji su potpisali ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata koje je potpisala Turistička zajednica Grada Tuzle.
Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Tuzle, Amre Jaganjac, raduje je da je bilo mnogo prijava na Javni poziv i od ukupno 37 zaprimljenih projektnih prijava za podršku u ukupnom iznosu od 40.000 KM je odabrano 19 projekata manifestacija koje će biti realizovane u periodu od 01.06 2022 godine do 30.9.2022. Među odabranim su i civilno društvo, sportski klubovi, privredna društva , uduženja , kulture i drugih manifestacija koje će obogatiti turističku ponudu i promociju turističkih kapaciteta grada Tuzle, istakla je direktorica Amra Jaganjac.
Među potpisnicima je i predsjednica Planinarskog društva Konjuh, Nedreta Ljubić  koja se zahvalila za finansiranje njihovog društva koje već 12 godina se trudimo da uspješno opstanemo, a taj naš trud su prepoznali i mladi. Pomoć će nam dobro doći da produžimo našu transverzalu koja je sada od Srebrenika do Sarajevo, a ići ćermo i do Neuma , istakla je Nedreta Ljubić.
Ispred Astronomskog društva „Polaris“Ugovor je potpisao Emir Tanović, koji ističe da već ove godine po sedmi po redu pripremamo program sa novim dostignućima i imati ćemo mnogo posjetioca iz više zemalja i nadam se da će otkrića biti mnogo bolja sa ovom finansijskom pomoći, kaže Tanović koji se zahvaljuje na finansiranju projekta koji će im mnogo pomoći.
Predsjednik Udruženja građana italijanskog porijekla „Rino Zandonai“ Tihomir Knežiček potpisao je ugovor u iznosu od 1000 KM za sufinansiranje manifestacije „Dani italijanske kuhinje u Tuzli 2022“.Odobrena sredstva su u potpunosti zaokružila finansijsku konstrukciju troškova manifestacije, tako da će turistička ponuda Tuzle i ovog ljeta biti bogatija za tradicionalnu manifestaciju koja se održava u Tuzli u kontinuitetu već 13 godina.Ovo je prvi put da je Turistička zajednica Grada Tuzle finansijski podržala ovu manifestaciju, a prošle 2021 godine je manifestacija turističkim reklamnim materijalom štampana na italijanskom jeziku,naglasio je Knežiček.
Duška REBIĆ