U svojoj prvoj ulozi Brad Pitt glumio sina Milene Dravić

Velika srbijanska i jugoslovenska pozorišna, filmska i TV glumica Milena Dravić jučer je preminula u 79. godini života u Beogradu. Iza nje ostala su osebujna pozorišna i filmska remek-djela za koja je višestruko nagrađivana.Međutim, malo je poznato da je u filmu “Tamna strana sunca”, u kojoj je jednu od glavnih rola upravo igrala Milena Dravić, svoju prvu značajniju ulogu ostvario i legendarni Brad Pitt.

Film je sniman na Jadranu davne 1988. godine, premijerno je prikazan tek 1997. godine, a u ovom filmskom ostvarenju Brad je glumio Mileninog sina koji se bori s teškim oboljenjem kože.

Danas, 30 godina nakon snimanja i 21 godinu nakon premijernog prikazivanja filma “Tamna strana sunca”, Brad Pitt jedan je od neizostavnih simbola Holivuda i u centru je pažnje svih svjetskih medija, a malo je znano da je svoje prve filmske korake napravio upravo na tlu bivše Jugoslavije.

Milena Dravić bit će sahranjena u petak u “Aleji velikana”, i to pored supruga Dragana Nikolića, a komemoracija će biti upriličena u “Zvezdara teatru”.

(Klix)