U Sudu BiH počelo suđenje uhapšenima u najvećoj akciji protiv automafije – “Volan”

U Sudu BiH danas je počelo suđenje za 27 uhapšenih osoba u akciji “Volan” prema optužnici koja je protiv njih podignuta 27. juna ove godine.

U akciji koja je provođena više od dvije godine pripadnici kriminalne grupe optuženi su za krađu blizu 200 skupocjenih automobila čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona KM.

Suđenje je trebalo početi još u oktobru, ali je odgođeno zbog bolesti jednog od osumnjičenih.

Za neke od uhapšenih iz ove akcije bile su određene mjere zabrane, neki su bili u kućnom pritvoru, a pojedini nisu imali nikakve zabrane.

Zanimljivo je da su dvojica optuženih u ovom predmetu nedavno uhapšeni nakon istraga u slučaju ubistva dvojice sarajevskih policajaca i to Srećko Trifković i Slaven Dakić, ali je nepoznato šta im se stavlja na teret u konkretnom slučaju.

Tužilaštvo u ovom predmetu planira pozvati 340 svjedoka i vještaka te iznijeti nekoliko stotina dokaza.

Optužnica tereti Cicović Danila, Krsmanović Vladimira, Trifković Marka, Trifković Srećka, Mandić Srećka, Dakić Slavena, Petrović Tomislava, Milinković Njegoslava, Košarac Bojana, Mandal Enisa, Pajić Miroslava, Pajić Srete, Ninković Davora, Markić Jozu, Purković Punišu, Vasković Dalibora, Škobo Miroslava, Brkić Mirsada, Mirjanić Zorana, Stašević Bojana, Mirković Milorada, Čobović Zorana, Radić Nikolu, Gordić Branislava, Čepo Miroslava, Nižić Gorana i Vukoja Ferdu zbog različitih krivičnih djela, a u vezi s organiziranim kriminalom, pranjem novca, iznudom i krađom automobila.

(Klix)