U subotu Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet”

Bliži nam se Međunarodni festival dječije pjesme “Majski cvijet” Tuzla 2019. Od mnoštva pristiglih kompozicija, na ovogodišnjem festivalu, imat ćete priliku čuti sljedećih 12 odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača.

1. ANA PRLIĆ – “Miriše mi maj” (Bosna i Hercegovina)
2. MARIJA PEČUR i LOTA MARSZALEK – ” Sretan pas” – (Republika Hrvatska)
3. MIA ILIĆ – “Cvjetić mali” (Bosna i Hercegovina)
4. ANDON ANDONOV – “Dojran via Tuzla” – (Republika Sjeverna Makedonija)
5. NADJA MALKOČEVIĆ – “Kad u svijet krenem” – (Bosna i Hercegovina)
6. DUNJA RADUMILO – “Jednog lepog dana” – (Republika Srbija)
7. VEDAD SMAJIĆ – “Hej Simon” (Bosna i Hercegovina)
8. DHARMA HODŽIĆ i PETRA ĐINĐIĆ – ” Trening” (Republika Hrvatska)
9. KENAN SOFIĆ – “Šmeker” (Bosna i Hercegovina)
10. DŽEJNA HADŽIĆ – “Simaptija” (Bosna i Hercegovina)
11. MIRALEM MOSTARLIĆ – “Sport me osvaja” (Bosna i Hercegovina)
12. TARA i TENA ARAPOVIĆ – “Muči me” (Republika Hrvatska)

Podsjetit ćemo vas: “Majski cvijet” počeo je sa radom 1974. godine i održavan je sve do početka devedesetih. Udruženje gradski dječiji hor “Slavuj” i dirigentica, profesorica Renata Bagarić, umjetnički direktor festival, u dogovoru s osnivačem, uspješno su 2017. obnovili ovaj festival dječije autorske pjesme.

“Kao organizatori, presretni smo što šira javnost prepoznaje značaj ove manifestacije i pruža nam pomoć i podršku da istrajemo u svojim nastojanjima. Trudimo se da pričinimo veliku radost svima kojima je sve ovo namijenjeno, a isto tako nadamo se da će festival živjeti i rasti zajedno s našim mališanima”, kazala je Renata Bagarić, dirigentica hora “Slavuj” zahvalivši se pokrovitelju festivala Gradu Tuzla i ostalim sponzorima, te svim prijateljima koji su prepoznali važnost ovog projekta i pomogli realizaciju festivala.

Ovogodišnji žiri festivala čine renomirana imena kulturne scene Bosne i Hercegovine u sastavu: Sinan Alimanović – pijanist, aranžer, kompozitor i producent; Marijana Dujmušić – istaknuti profesor glazbe, kompozitor dječijih pjesama i jedan od voditelja dječijeg festivala “Dok teče Lašva”; Marija Šestić – magistar klavira i voklani solista, predstavnik BiH na Eurosongu 2007.; Šimo Ešić – dječiji pjesnik, autor brojnih knjiga za djecu, te kao peti član žirija, pobjednica prošlogodinjeg festivala dječije pjesme “Majski cvijet” 2018. Ana Marija Vasiljević.
Generalni medijski pokrovitelj je RTV7 Tuzla.

Festival će biti održan 11. maja u Narodnom pozorištu Tuzla s početkom u 18,00 sati. Ulaz je slobodan.

(Tuzlarije)