U Srednjoj Savremenoj umjetničkoj školi Tuzla upisano 20 savremenih srednjoškolaca


Srednja „Savremena–umjetnička škola Tuzla završila je upis učenika u prvi razred 2021/2022. godine za zanimanje „Izvedbeni animator dramske umjetnosti edukacije“ i „Omladinski lider“. Ukupno je primljeno 20 savremenih srednjoškolaca s područja Tuzlanskog kantona u status redovnog i paralelnog obrazovanja koji će se u naredne četiri godine školovati pravovremenom i inovativnom pristupu obrazovanju i odgoju kroz primjenu dramskih pedagogija i metoda primjenjenog pozorišta i drame u opće obrazovnim i stručno- umjetničkim predmetima.


Tim povodom u prostoru Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličen je prijem za predstavnike osnivača i rukovodstvo Srednje “Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla.
Sastanku su prisutvovali Elvis Baraković, ministar Resornog ministarstva, Amila Beširović master edukator vizuelni umjetnik u polju primjenjenog pozorišta i drame i Adnan Mujkić, magistar umjetnosti, glumac i magistar pedagogije.


Nakon prezentacija koncepta rada škole, misije, vizije i inovativnog pristupu obrazovanja u Tuzlanskom kantonu sa akcentom na ishode u obrazovanju i odgoju učenika, ministar Elvis Baraković se zahvalio timu srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla, čestitao na entuzijazmu i upisu 20 učenika u prvu generaciju, pozdravio motivaciju i istakao da je osnivanju škole dat ogroman doprinos  u osavremenjavanju obrazovnog sistema Tuzlanskog kantona.


Ministar Baraković je u skadu sa mogućnostima i zakonskim okvirom obećao podršku daljem razvoju škole s posebnim akcentom na rješavanje prostornih kapaciteta, te saradnju oko pokretanja stručnog usavršavanja nastavnog osoblja osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona u polju dramske pedagogije. Dobro došli u školu kreativne (samo) spoznaje, poručuju iz Pozorišta mladih Tuzla.


 Duška REBIĆ