U punoj sali BKC-a u Tuzli izvedena Poema o bosanskom bijelom šehidu

U organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva tuzlanskog sinoć je u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli izvedena Poema o bosanskom bijelom šehidu.

Nastala je kao rezultat promišljanja i želje da se sačuva sjećanje na one koji su stekli šehadet u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njen autor je prof. dr. Džemaludin Latić. U punoj velikoj Sali BKC-a Poemi su prisustvovali članovi porodica šehida, pripadnici Armije Rebublike Bosne i Hercegovine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Udruženj ilmijje Nesib-ef. Hadžić, ministri u Vladi Tuzlanskog kantona, glavni imami i predsjednici medžlisa i brojni gosti.

Muftija Fazlović zahvalio se Udruženju ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na prilici da na Dan šehida, u Tuzli, prvi put nakon premijere u Sarajevu, možemo prisustvovati izvedbi Poeme o bijelom šehidu.

Skupu se obratio i Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje je kazao da je Poema važan kulturni iskorak kada je tema o šehidima u pitanju.

Mnoge institucije su prepoznale značaj Poeme i dale su podršku u procesu pripreme i izvođenja Poeme o bosanskom bijelom šehidu na Dan šehida u Tuzli. To su Muftijstvo tuzlansko, Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Behram begova medresa Tuzla, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla, Radio-televizija Tuzlanskog kantona i Media centar IZ u BiH.

Tuzlarije