U Prvenstvu BiH bez poraza tri mjeseca: Košarkaši Slobode danas u Posušju

Nakon što su u okviru 20. kola igrači Slobode bili slobodni prema ligaškom rasporedu, 21. kolo crveno-crne vodi put Posušja u goste istoimenoj ekipi.

Sloboda ne zna za poraz u prvenstvu već nešto više od tri mjeseca, a upravo posljednji, od svega tri poraza ove sezone, nanesen im je u Mejdanu od ekipe Posušja. Utakmica u kojoj su Tuzlaci posljednji put savladani odigrana je 12.12. prošle godine i rezultat je glasio 82:83 za goste.

Igrači Slobode žele nastaviti niz pobjeda u kojem sada imaju čak deset vezanih trijumfa, ali su maksimalno oprezni jer pauze koje se javljaju u rasporedu prvenstva znatno otežavaju održavanje forme i takmičarskog ritma. Ekipa iz Tuzle je vodeći tim prvenstva sa 14 pobjeda i tri poraza i u Posušje ide po puni plijen. Ipak, zadatak koji je stavljen ispred lidera tabele nije nimalo lagan jer osim činjenice da je domaćin u borbi za Ligu 6, Posušje je u posljednjem kolu pretrpilo težak poraz od ekipe Proma u Donjem Vakufu tako da će protiv Slobode imati motiv više za što bolju partiju.

S druge strane, crveno-crni se ekipi iz Posušja sigurno žele revanširati za nesretni poraz u Mejdanu i na taj način nastaviti pozitivan niz tako da motiva sa obje strane parketa neće nedostajati. Ekipa je u Posušje otputovala dan ranije, a svoje viđenje treutnog stanja ekipe i najavu utakmice dao je Haris Delalić u razgovoru za BH Basket: “Idemo na pobjedu u svakoj utakmici pa tako i u Posušju. Naš posljednji poraz u Mejdanu bio je protiv njih, a mi nažalost taj dan nismo bili pravi i imali smo skraćen roster. Oni su drugačiji tim kao i mi za razliku od susreta iz prvog dijela sezone zato očekujemo tešku utakmicu. Čeka nas puna dvorana njihovih navijača, ali vjerujemo da možemo da upišemo još jednu pobjedu”, izjavio je Delalić.

“Zbog više pauza u prvenstvu veoma teško je konstantno biti u formi i održavati ritam. Međutim, ne treba tražiti nikakav alibi, dovoljno smo iskusni i svakom susretu pristupamo jednako ozbiljno te maksimalno profesionalno. Ne treba bježati od uloge favorita, naš cilj je ostati na čelnoj poziciji prvenstvene tabele”, dodao je igrač Slobode.

Utakmica 21. kola u GSD Posušje na rasporedu je u subotu, 26.03., sa početkom od 17:30 sati. Sudijsku trojku na ovom susretu čine Mila Čavara, Vladimir Marić i Filip Lovrić. Pored prenosa uživo prema već ustaljenoj praksi putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, utakmicu možete pratiti na televizijskom programu TV HB, navedeno je u infornaciji OKK Sloboda.