U petak panel diskusija u organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova, prava i slobode čovjeka, predstavke i pritužbe Gradskog vijeća Gračanica

Komisija za ravnopravnost spolova, prava i slobode čovjeka, predstavke i pritužbe Gradskog vijeća Grada Gračanica u saradnji sa neformalnom lobi grupom organizuje panel diskusiju u povodu obilježavanja „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“.

Panel će se održati 1.12.2023. godine (petak) u 17:00 sati u Dershani Osman-kapetanove medrese a učešće će uzeti U.G. Vive žene Tuzla, predstavnici Centra za socijalni rad Gračanica te predstavnici Policijske uprave Gračanica.

Cilj i fokus njihove kampanje i panel diskusije bit će podizanje svijesti o svakodnevnom nasilju nad ženama, ljudskim pravima te osiguravanju da državni i nedržavni akteri pokažu odgovornost za nasilje nad ženama.

Komisija za ravnopravnost spolova, prava i slobode čovjeka, predstavke i pritužbe Gradskog vijeća Grada Gračanica poziva sve zainteresovane građanke i građane da se pridruže i učestvuju u pomenutoj diskusiji.

Grad Gračanica