U novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli sinoć održan prvi koncert

U novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli sinoć je održan prvi koncert na kojem  izvedene neke od najpoznatijih filmskih kompozicija.

Na koncertu su  nastupili vokalni ansambl, solisti, i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca.

Tutavac je kazao da su autori koji su zastupljeni na  repertoaru  ovog koncerta  najveći glazbenici i kompozitori današnjice.

-Prije svega, tu je John Williams čijom smo glazbom iz filma Jurski park otvarili koncert, naveo je.

Ljubitelji ove vrste umjetnosti mogli su uživati u    skladbama  iz filma Ratovi zvijezda, gdje su se mogle čuti  najpoznatije teme iz šest filmova, potom  i Hansa Zimmera poznatog po muzici iz filmova Pirati s kariba, Gladijator i Posljednji samuraj, kao i niz drugih velikih filmskih skladbi.

Fra Marija Divkovića  rekao je da  koncertom filmske glazbe nastoji se uvećati  blagdan svetih apostola Petra i Pavla, koji će biti proslavljen za nekoliko dana.

-Također, želimo podsjetiti da ljubav koju su sveti apostoli propovijedali i nosili, i nas poziva da budemo ljudi mira i ljubavi. Da jedni drugima budemo radost, iskreni susjedi i prijatelji– poručio  je  fra  Divković.

Pokrovitelji koncerta filmske muzike  bili su predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara,  gradonačelnik  Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik  Osijeka, Ivan Vrkić, koji su i  prisustvovali su ovom koncertu.