U Narodnom pozorištu Tuzla večeras i sutra izvođenje poznate komedije “Čisto ludilo”

U Narodnom pozorištu Tuzla tokom proteklog vikenda izvedena je premijera predstave “Kreketanje” u režiji Aleša Kurta rađenoj po tekstu Almira Bašovića. Predstava je imala tri premijerna izvođenja, 11. marta (četvrtak), 12. marta(petak) i 13. marta (subota) zbog ograničenog broj mjesta. Publika je uživala u glumačkim kreacijama ansambla predstave koji su igrajući predstavu pokazali važnost pozorišta i scenske igre.


Nakon ove predstave na repertoaru je i poznata komedija “Čisto ludilo” u režiji Nine Kleflin, koja će takođe zbog ograničenja mjesta biti izvođena u dva termina 18. marta(četvrtak) I 19. marta(petak) u 19:30 sati.
Kako je istakla rediteljka predstave Nina Kleflin, predstava je jedna urnebesna komedija i premeštaljka u kojoj na zanimljiv i duhovit način raspravlja ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu. Publika može učestvovati na više načina, postavljanjem pitanja, isticanjem presudnih detalja i pružanja neophodnih konsultacija policajcu Šekiju Zaklanom (Nedim Malkočević) i njegovom pomoćniku (Hasan Sušić), te konačnim glasanjem za krivca. Misterija traje sve do samog kraja predstave, a potencijalni ubice su pretjerano komični, ali i stereotipični homoseksualac (Midhat Kušljugić), frizer čiji su motivi za bilo koju radnju ionako upitni,(Jasmina Dedić Ibrić), poslovni čovjek koji se tu zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (Edis Žilić) i stalna mušterija-uvažena gospođa više klase (Elvira Aljukić).
Pozorištarci pozivaju vjernu tuzlansku publiku da se zabavi, da se pridržavaju distance zbog pandemije koronevirusa, te da prilikom ulaska izvrše dezinfekciju.
Rezervaciju karata možete rezervisati na broj 035 251-645.


Duška REBIĆ