U Kalesiji počela masovna vakcinacija

Jutros je u Kalesiji počela masovna vakcinacija građana. Prvi se vakcinišu građani stariji od 65 godina te oni koji spadaju u rizičnu kategoriju stanovništva.

Prilikom ulaska u sportsku dvoranu građanima se vrši mjerenje temperature, a zatim na prijemnim punktovima ljekarima se daju informacije o eventualnim bolestima ili alergijama nakon čega se pristupa vakcinaciji.

Općina Kalesija je u saradnji sa JZU Dom zdravlja Kalesija izvršila postavljanje kabina u prostorijama sportske dvorane gdje se cjelokupan proces odvija.

”Mi smo postavili dovoljan broj kabina, jer pored ovih 210 doza koje je dobio naš Dom zdravlja u narednom periodu očekujemo nove pošiljke vakcina i naravno veći broj vakcinisanih osoba. Općina Kalesija će učiniti sve da ovaj proces prođe u najboljem redu, te da naši građani budu zaštićeni”, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović koji je danas u ime općinskog načelnika obišao punktove za vakcinaciju.

Vršilac dužnosti direktora JZU Dom zdravlja Kalesija Nermin Kuralić kazao je da još uvijek traje proces prijave za vakcinaciju, te je pozvao građane da se prijave i da se vakcinacijom bore protiv koronavirusa.

On ističe da ljekari u JZU Dom zdravlja Kalesija rade 24 sata sa pacijentima te da im kroz razgovor pokušavaju objasniti da vakcinacija nije nikakvo čipovanje kako su čuli u pojedinim medijima i da im ljekari neće dati nikakav virus kroz vakcinu već lijek koji se bori protiv virusa COVID-19.

Građani Kalesije, danas se vakcinišu vakcinama proizvođača Sinovac iz Kine.