U Gračanici sve spremno za Sajam privrede “Grapos expo 2017”

U Gračanici privode kraju aktivnosti na organizaciji Sajma privrede „Grapos  expo 2017“ koji će se  u ovom gradu održati  od 18. do 22. aprila ove godine. Očekuje se više od  300 izlagača iz BiH, Hrvatske,  Srbije, Slovenije, Makedonije, Italije i Njemačke.

Na osmom sajmu privrede u Gračanici, na 6.000 metara kvadratnih zatvorenog i 4.000 kvadrata otvorenog sajamskog prostora izlagat će više od 300 izlagača iz zemalja regije i EU.„Sektori koji su zastupljeni na sajmu su drvni sektor, metalski sektor, poljoprivreda, turizam, stari zanati, obrt i građevinarstvo“, rekao je za FTV Nedžad Nuhanović, organizator Sajma.

U Općini su podržali sajam nastojeći poručiti važnost zajedničkog djelovanja lokalne vlasti i privrede. „Takođe želimo pokazati i političarima, vladama, da se ugledaju na naše privrednike, da budu u funkciji privrede, da pokažu ono što pokazuju naši privrednici“, ističe Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica.U okviru pratećih sadržaja planirana je i panel-diskusija o temi „Poslovno okruženje u  funkciji razvoja poduzetništva i malih i srednjih preduzeća“ uz učešće predstavnika državnog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i stranih investitora.

„Želimo vidjeti kako to međunarodni donatori finansiraju i koji je to pristup koji se koristi u unaprjeđenju poslovnog okruženja“, rekla je za FTV Mirela Omerović, pomoćnica ministra za obrt i poduzetništvo TK-a.Planirani su i poslovni susreti bosanskohercegovačkih  i privrednika iz Makedonije.