U Gračanici oduzeta opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u vremenskom periodu od 23. do 28.11.2018.godine, postupajući po operativnom planu i Naredbama za pretres Općinskih sudova, izvršili pretrese kuća stanova i lica na ukupno 6 lokacija na području Gračanice, Lukavca, Gradačca, Srebrenika i Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto: jedna pvc kesa u kojoj se nalazila veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pvc. pakovanje u kojem se nalazila veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Canabis sativa”, manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa”, digitalna vaga i drobilica.

Nakon završenih pretresa, četiri lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok će nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji protiv: Ć.S. nastanjen na području Gračanice, I.K. rođen 1982. godine iz Tuzle, I.M. rođen 1976. godine, nastanjen na području općine Srebrenik i A.Š. rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da su počiniili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljane u promet opojnih droga” iz člana 238 KZ FBiH.

(MUP TK)