U Galeriji „GM“ u Tuzli otvorena izložba fotografije „Tuzla u doba korone“ autora Samira Mujakića


U organizaciji Asocijacije za Umjetničku fotografiju, Foto Kina Kluba Tuzla upriličena je izložba fotografije pod nazivom „Tuzla u vrijeme korone“, autora Samira Mujakića, a postavku izložbe je uradio poznati tuzlanski fotograf Ahmet Hukić.
Izložbi su prisustvovali mnogobrojni tuzlanski fotografi i ljubitelji fotografije, a na otvaranju je govorio Zlatko Dukić, novinar i publicista, koji je na poseban način želio da predstavi izložena djela iz ruke fotografa kojem je već duže vremena jedna od preokupacija ljubav za fotografiju. Kako je i sam autor izložbe rekao, predstavio se sa 40 djela, koje je radio oko tri mjeseca u gradu Tuzli, ponekad kroz prazne ulice. Često je u svoj objektiv bilježio ljude u vrijeme korone na njihovom radnom mjestu pod maskama, pa se i njegovi izloženi eksponati, i zovu “Doći će i bolja vremena“, „Samozaštita“, „Pod maskama“, „Korona večeri“ , „Muzikom protiv virusa“, „Sad će policijski sat“….


Samir Mujakić je član Foto Kluba Tuzla. Fotografije je izlagao na izložbama Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH i inostranstvu u organizaciji Međunarodne asocijacije za fotografiju FIAP u Francuskoj, Salonu fotografije u  Banja Luci i klupskoj izložbi u Pečuhu (Mađarska)i drugim međunarodnim takmičenjima za fotografe u svijetu. Nosio je zvanje F2AUFBIH. Osim fotografije fobiji su mu čitanje knjiga, oblast naučna ili znanstvena fantastika, poezija, umjetnost, kultura, muzika.
Živio je u Krakaču, Banja Luci, Sarajevu, Tetovu. Putovao je i radio u Njemačkoj, Kanadi i Holandiji.
Rođen je u Tuzli 1966. godine, gdje i sada živi. Radio je u Tuzlanskoj nezavisnoj televiziji,Radio Tuzli, dopisnik Avaza, Tuzlanska televizija i Radio televizija Slon.
Izložba ostaje otvorena do 22. jula.


  Duška REBIĆ