U Bosanskom kulturnom centru Tuzla održan Novogodišnji koncert Lege

Sa nastupom Novogodišjeg koncerta ansambla Lege Artis u BKC Tuzla, ova kulturna ustanova je završila svoju bogatu aktivnost za prošlu godinu i željela je da sa nastupom ovog sve priznatijeg ansamba u svijetu da još jednu notu više.
Pored nsambla mješovitog hora Lege Artis uz dječiji hor ovog ansambla Iskre  na koncertu su nastupili ove večeri brojni gosti među kojima su Šejla Grbić, solistica benda Divanhana.Posebno su ovu noć upotpunili i obogatili članovi vokalnog ansambla Libero i Manjifiko iz Živinica.
U svom pozdravnom obraćanju prisutnim, publiku je pozdravio ispred Lega Artis njihov direktor i osnivač ovog amsambla , Jasmin Hasić koji je ovom prilikom predstavio dječiji ansambl Iskre, kome je ovo prvo dvoransko nastupanje , te istakao , da je riječ o podmadku mješovitog hora Lege Artisa. Prenijeli smo djeci ono što je svima čika Minja Subota značio,želimo da nas na našem Novogodišnjem, koncertu čika Minja Subota nas prati „odozgo“ , negdje  , zbog toga mu želimo posvetiti njegovu najpopularniju pjesmu „Djeca su ukras svijeta“ , istakao je Hasić.
Na ovom koncertu dodijeljene su i Zlatne plakete dugogodišnjim članovima obrazovnog centra Lege Artis.
  Duška REBIĆ