U BKC-u TK održati će se dvije promocije knjige uz manifestaciju “Knjigom uz susret proljeću“

U organizaciji BMG Bosanske medijske grupe i BKC TK se u periodu od 18 sati 24. februara organizuje Manifestacija „Knjigom u susret proljeću“. Ovom prilikim će biti upriličene promocije knjiga domaćih autora.
Već su promovisane knjige“Bejat“ Suvada Hadžića i „Vjetrova dom“ Amele Delić, a manifestacija se završava 23. i 24. februara 2022 godine promocijom knjiga „Bar jednom da mi se diviš“ , autorice Alme Imamović 23.2.2022 u 18 sati u Plavoj Sali i „Namaste kažem“ autorice Enisa Alibalić (24.2.2022) u 18 sati u Maloj galeriji .
Knjiga pjesama „Bar jednom da mi se diviš“ , autorice Alme Imamović je njen prvijenac, a Alma Imamovič je rođena u Tuzli 1978 godine gdje je završila osnovnu i srednju školu Medicine. U Banja Luci je završila Zdravstveni fakultet. Po zanimanju je medicinska sestra, zaposlena u UKC Tuzla. Piše prozu i poeziju, autor je zbirke poezije.
U poeziji Almi Imamović ljubav nije samo strast-senzualno zadovoljstvo, niti je samo ekstaza šutnje već je istinski smisao života , rekao je o knjizi dr. Rašid Durić.
Na promociji će 23. februar u 18 sati govoriti i autorica i Mehmed Pargan.
Posljednja promocija će se održati 24 februara 2022 godine u Maloj galeriji od 18 sati će se održati promocija knjige „Namasta kažem“, autorice Enise Alibalić, takođe književni prvijenac novinske blogerice, književne kritičarke .
O knjizi će na promociji govoriti Sanja Dukić, Maja Nikolić i Mehmed Pargan, a na promociji je obavezno pridržavanje epidemioloških mjera zbog virusa pandemije.
 

Piše: Duška REBIĆ