U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli otvorena je izložba „Ekvilibrijum „ autora Darka Jovičića

Izložbom pod nazivom „Ekvilibrijum „ autora Darka Jovičića, koja je otvorena u Ateljeu „Ismeta Mujezinovića“ osjetilo se da je ovaj hram umjetnosti ponovo zasijao posebnim sjajem je je publika nakon razgledanja izložbe željela da uživa u dvorištu Ateljea u noći koja je imala miris ljeta. Predstavljena djela su govorila više od riječi, a među publikom je bilo i mnogo tuzlanskih umjetnika, koji su na svoj umjetnički način razgledali u dubinu svako djelo rađeno digitalnim umjetničkim konceptu.Jednu notu više je dala i muzika koju je izvodio njegov drug Omar , koja se utapala u cijeli galerijski prostor , što je upotpunilo ovaj događaj.
Ovaj koncept umjetnosti  Darko je stvarao već od  kraja 2019 godine, koji od početka nosi naziv „BALANCER“-Balanser ili onog koji balansira , te predstavlja Darka kao umjetnika koji pokušava doći do one zlatne sredine, koja vodi savršenstvu života, a nju pokušava ostvariti upravo kroz umjetnost.
Kako su o djelima istakli likovni kritičari, umjetnik je fokusiran na simetriju tzv „Ying & Yang“ ,borbu dualizma i suprotnosti, te istraživanje binarnog svijeta u nama i oko nas. Na ovaj način , Darko pronalazi svoj mir kroz prikazivanje tog binarnog svijeta kao cjelinu u kojoj razlike nema.
Digitalni radovi nastali su grafičkom manipulacijiom različitih vektorskih oblika kao kombinovanjem fotografije i programskih alata, te postavljanjem konačne forme u efekat ogledala čime se vizuelno predstavlj ideja samog koncepta-simetrijka, balans. Ta simetrija je često ekspolzija boja, tekstura geometrijskih elemenata, linija i oblika koje se preklapaju, prepliću i umnožavaju.
Autor izložbe Darko Jovičić je graffit, artist, slikar sa diplomiranim grafičkim dizajnom.Imao je niz izložbi, kako samostalnih, tako i grupnih u galerijama širom BiH, kao i na Hvaru(Hrvatska), učestvovao je na više street art festivalima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli.
Darko Jovičić je rođen u Tuzli, gdje se već 2006 godine počeo baviti uličnom umjetnošću što i dalje predstavlja njegovovu strast, čemu je aktivno predan, a što je doprinjelo eksperimentisanju sa vizuelnom umjetnošću.Darko trenutno živi i radi u Sarajevu.
Izložba ostaje otvorena do 29. aprila do kada je ljubitelji umjetnosti mogu pogledati.

Duška REBIĆ